FAQ

Hieronder vindt u een overzicht van vragen die het meest gesteld worden door onze klanten. Voor andere vragen of opmerkingen kunt u direct contact opnemen met ons of met een verkooppunt van Natuzzi Editions in uw buurt.

Natuzzi Editions-producten worden niet direct uit de fabriek of via het internet verkocht aan de klant. Producten van Natuzzi Editions zijn alleen verkrijgbaar via winkels of erkende verkooppunten van Natuzzi Editions. Voor de dichtstbijzijnde winkel of het dichtstbijzijnde verkooppunt van Natuzzi Editions kunt u onze winkelzoeker gebruiken.

Leder schikt zich naar de omgeving. Het past zich aan de temperatuur van een kamer of uw lichaam aan, en behoudt een consistente temperatuur die aangenaam aanvoelt op de huid.

Nee, onder normale gebruiksomstandigheden gaat leder na verloop van tijd niet scheuren of afbladderen. Het is wél mogelijk dat dit gebeurt met de kleurafwerking. Dit kan meestal worden hersteld, net zoals bij een geverfde muur. Opgelet: De afwerking kan niet in alle gevallen makkelijk en onzichtbaar gerepareerd worden.

Oneffenheden,  zoals krassen, insectenbeten, rimpels, tekenen van uitrekking en nervaturen zijn natuurlijke kenmerken van echt leer. Leder uit het Natuzzi Protecta-assortiment, leder dat beschermd en behandeld is voor een consistente, gelijkmatige look, zal minder aftekeningen vertonen. Leder uit onze Natural-collectie zal daarentegen meer natuurlijke sporen vertonen. Deze kleurvariaties kunnen in dezelfde huid ontstaan, omdat het leder niet wordt behandeld voor een gelijkmatige look zoals ons Protecta-assortiment. Dit is geen onvolkomenheid. Integendeel, dit is net een ’keurmerk’ van echt, hoogwaardig leder.

Ja. Leder is eigenlijk een bijproduct van de vleesindustrie. De grootste afnemer van leder is de schoenensector. Slechts zo’n 10% van de mondiale lederproductie is bestemd voor de meubelsector.

Als u huisdieren hebt, dan kiest u best voor meubels in een aangepaste ledersoort. De producten uit ons Protecta-assortiment zijn ideaal, omdat ze makkelijker gerepareerd kunnen worden. Tevens vallen reparaties bij dit leder minder op door de speciale kleurafwerking.

De belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. Huiden komen uit alle delen van de wereld en worden geclassificeerd op basis van hun natuurlijke kenmerken. Huiden met minder kenmerken zijn zeldzamer en doorgaans duurder. Ze moeten ook minder bewerkt worden voor gebruik als bekleding. De meeste huiden zijn afkomstig uit het zuidelijke halfrond. Ze vertonen meer natuurlijke kenmerken en zijn ook minder soepel dan huiden uit het noordelijke halfrond. Huiden uit het zuidelijke halfrond worden meestal gebruikt voor het Protecta-assortiment, maar in enkele gevallen ook voor onze Natural-collectie. Huiden afkomstig van dieren uit het noordelijke halfrond zijn meestal van een betere kwaliteit. Leer vertoont altijd natuurlijke kenmerken en kleurafwijkingen. Dit is geen onvolkomenheid.

De prijs van het eindproduct wordt in belangrijke mate bepaald door de kenmerken van het leder. Hoe hoger de kwaliteitsklasse van het leder, hoe hoger de prijs van het eindproduct. Maar ook andere factoren, zoals afmetingen, ontwerp, onderstel en stikwerkdetails zijn van invloed op de prijs van een meubel. Natuzzi zet alles op alles om ervoor te zorgen dat uw bank het pronkstuk van uw interieur is en dat alle schitterende ontwerpdetails subliem in het oog springen.

Natural-leder = onbewerkt leder = meer natuurlijke kenmerken / kleurverschillen

Protecta-leder = bewerkt leder = minder natuurlijke kenmerken / meer gelijkmatige look

Wij hebben een uitgebreid assortiment lederen artikelen, verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Sommige ledersoorten zijn dikker, andere dan weer dunner, aan enkele is een tweede kleur toegevoegd om een bepaald effect te creëren, sommige zijn gebosseleerd of net heel glad. Het kleurenassortiment verandert voortdurend en omvat meer dan 150 tinten. Kies de ideale kleur op basis van uw persoonlijke smaak en levensstijl.

Split: Alle lederen huiden worden gespleten, omdat ze te dik zijn om te worden gebruikt als bekleding of voor een ander product. In een speciale machine wordt de huid in twee lagen verdeeld. De onderste laag wordt splitleder genoemd. Deze huid kan licht geschuurd (bijgewerkt) en gebosseleerd worden. Zo ontstaat een gelijkmatig nerfpatroon dat gebruikt kan worden voor de achterkant en zijkanten van een bank. Daardoor wordt ook enigszins bespaard op de kosten. Splitleder is 100% leder en wordt op precies dezelfde manier afgewerkt en behandeld als het topnerfgedeelte.

Topnerf: In het hierboven beschreven proces is de bovenste huidlaag het topnerfgedeelte. Dit materiaal wordt meestal gebruikt voor onderdelen die meer aan slijtage onderhevig zijn. Topnerfleder heeft immers een compactere nerf dan splitleder.

Volnerf: Topnerfleder waarin het natuurlijke nerfpatroon van de huid wordt gebruikt. De nerven worden niet bijgewerkt.

Gecorrigeerde nerf: Topnerfleder dat licht geschuurd is om de natuurlijke kenmerken minder sterk te benadrukken. Deze vorm van corrigeren wordt zeer frequent gebruikt. De natuurlijke nerven worden volledig verwijderd, en daarna wordt de huid gebosseleerd. Zo ontstaat een gelijkmatig nerfpatroon. De huid kan ook licht worden gepolijst om oneffenheden van de nerven te verwijderen.

Gebosseleerde nerf: Een nerfpatroon dat in het leder gewalst is. Dit kan bijzonder subtiel gebeuren en heel natuurlijk ogen, of juist heel opvallend zijn (bijvoorbeeld bij een krokodillenmotief).
Kwaliteitsklassen van leder: de belangrijkste factor voor het bepalen van de kwaliteitsklasse van het leder is de oorsprong van de onbewerkte huid. De kwaliteitsklasse is bepalend voor de prijs van het leder.

Pull-up leder of analineleer. Dit geverfde leder is voorzien van een laagje was of olie. Als het leder wordt gevouwen, wordt de was of olie van het leder gescheiden , waardoor de kleur lichter wordt.

In alle kussens van Natuzzi Editions wordt schuim met een hoge veerkracht gebruikt. Dit voldoet aan de kwaliteitsnormen van de groep en bevat geen freon.

Schuim met verschillende dichtheden: We gebruiken meer dan tien schuimdichtheden, voor ultiem comfort en design, en optimale ondersteuning op maat.

Wattering: Meerdere lagen thermisch samengeperste vezels die rond de binnenkant van zitkussens gewikkeld worden voor een mooiere vorm en een hoger zitcomfort.

Singelband: De gepatenteerde, elastische singelband met een optimale sterkte wordt in de zitting en rugleuning aangebracht voor een goede vering. Dit uiterst duurzame en rekbare materiaal wordt gebruikt in de auto- en luchtvaartsector ter vervanging van traditionele metalen veren. Het gebruik van singelbanden heeft een aantal voordelen. Zo zorgen de banden voor een gelijkmatige ondersteuning over de hele lengte van het frame. Bovendien is het materiaal geluidsvrij en roestvast, en bestaat er geen risico dat de springveren uit de kussens komen.

De constructie van het frame verschilt per model. Wij maken gebruik van samengestelde frames: een combinatie van stevige houtsoorten als sparren- of beukenhout, triplex, houtvezelplaten, spaanplaten en een omhulsel van masoniet. Sommige frames bevatten metalen of zichtbaar gesneden delen. Voor de vering wordt een elastisch singelbandensysteem gebruikt dat uiterst duurzaam en rekbaar is. Resultaat: de vering van onze samengestelde frames heeft een veel langere levensduur dan andere veringconstructies. Deze constructiestijl biedt tal van voordelen. De frames kunnen zo immers makkelijk aangepast worden aan elk meubeltype. De mogelijkheden zijn legio – van klassieke frames met kopspijkertjes tot moderne modellen met een open onderkant.

In onze winkels zijn speciale reinigingssets verkrijgbaar. U kunt de lederen bekleding ook schoonmaken met een mild, met water verdund reinigingsmiddel en een droge, zachte doek. Wij raden af om vlekken te verwijderen met andere reinigingsmiddelen of chemische producten. Onze producten zijn onderhoudsarm: gewoon afstoffen volstaat voor een optimaal resultaat, tijdens de hele levensduur van uw meubel. Opgelet: leder is een natuurlijk materiaal dat er na verloop van tijd anders gaat uitzien.

Meer info:
- LEDEREN BEKLEDING
- PROTECTA-LEDERCOLLECTIE
- NATURAL-LEDERCOLLECTIE

Bij alle ledersoorten vervaagt de kleur na verloop van tijd enigszins. Leder dat aan direct zonlicht wordt blootgesteld, zal sneller vervagen. Protecta-ledersoorten vervagen minder snel dan Natural-leder.

Leder is elastisch en de vorm weerspiegelt de gebruiksintensiteit. Vergelijk het gerust met het inlopen van nieuwe schoenen. Dit uitrekken is geen onvolkomenheid, maar een natuurlijk verschijnsel.

meer informatie
CONTACTEER ONS
* Mandatory fields