PASQUALE NATUZZI

“Wij doen alles wat we doen met passie, en streven altijd naar perfectie, schoonheid en harmonie. Elke dag opnieuw.

In de overtuiging dat we ons als ondernemers ten volle moeten inzetten voor gemeenschappelijke groei, de maatschappij en ons land.

We zijn uitgegroeid tot een wereldleider in de sector en bieden producten van absolute topkwaliteit. Onze inspiratiebron? De liefde voor het vak.”

BIOGRAFIE

Pasquale Natuzzi, zoon van een meubelmaker, is geboren in Matera, Italië. Op negentienjarige leeftijd opende hij een eigen werkplaats in Tarente. In 1962 vestigde hij zich in Matera, waar hij in 1967 begon met de productie van banken op industriële schaal. In 1972 richtte hij Natuzzi Salotti S.r.l. op. Een jaar later, nadat een brand de fabriek volledig verwoest had, verhuisde het bedrijf naar Santeramo in Colle, waar het nog steeds zijn hoofdkantoor heeft. In de jaren tachtig ontdekte Pasquale Natuzzi tijdens een reis door de VS dat lederen banken erg in de smaak vielen bij het grote publiek. In 1985 richtte hij in New York dan ook Natuzzi Upholstery Inc. op. Het succes in de Verenigde Staten werd bevestigd door de beursgang op Wall Street in mei 1993. Natuzzi was helemaal klaar om internationale markten te veroveren! In 1998 werd het hoofdkantoor van Natuzzi Americas geopend in High Point, Carolina. Het gebouw werd ontworpen door Mario Bellini.

De groep bleef groeien in Noord-Amerika en versterkte ook haar aanwezigheid in Europa. In Italië opende in de jaren negentig de eerste winkel van Divani & Divani by Natuzzi de deuren.

In december 2001 kreeg Pasquale Natuzzi een eredoctoraat in de pedagogische wetenschappen van de Universiteit van Bari. Een erkenning voor zijn passie, toewijding en inzet voor de groei van het bedrijf. In 2008 werd hij als eerste niet-Amerikaan opgenomen in de American Furniture Hall of Fame. Pasquale Natuzzi woont in Santeramo, is getrouwd en heeft vijf kinderen.

 

Pasquale Natuzzi